oszczędności
oszczędności
A macie jakieś oszczędności żeby móc zacząć inwestować? Wydaje mi się, że to jest taką totalną podstawą jeżeli chodzi o inwestowanie. Wstępnie staram się odłożyć pieniądzę, by móc zainwestować.
Re: oszczędności
może warto zainwestować w kupno mieszkania? jak myślicie?
Zawsze odkłądam 5 procent tego co zarabiam wiec mamA macie jakieś oszczędności żeby móc zacząć inwestować? Wydaje mi się, że to jest taką totalną podstawą jeżeli chodzi o inwestowanie. Wstępnie staram się odłożyć pieniądzę, by móc zainwestować.
Ja zastanawiam się czy swoich oszczędności nie przeznaczyć na kupno mieszkania. Ciekawa jest oferta biura nieruchomości tu cn-kaczmarek/pl/ to biuro ma dużą ofertę mieszkań na terenie powiatu pszczyńskiego, cieszyńskiego, bielskiego, rybnickiego oraz Jastrzębia-Zdroju. A dodatkowo ma przygotowaną ofertę dodatkowych usług w którym znajdują się min kredyty, więc nawet gdyby coś by mi brakło, to mogla bym skorzystać z tej opcji. Chyba skorzystam z formularza kontaktowego by dowiedzieć się więcej szczegółów.
Zgadzam się z Tobą, uważam ,że by móc zainwestować trzeba najpierw zaoszczędzić ale wiem ,że są osoby ,które inwestują pożyczone pieniądze.Wszystko jest w porządku dopóki zarabiają - a co jeśli stracą część pożyczonych pieniędzy? Musimy tez pamiętać o jeszcze jednej kwestii ,że wszystkie nasze nawet najmniejsze zyski z lokat, akcji czy innych instrumentów to po prostu przychody z zysków kapitałowych , które są obciążone podatkiem - tzw. podatkiem belki.A macie jakieś oszczędności żeby móc zacząć inwestować? Wydaje mi się, że to jest taką totalną podstawą jeżeli chodzi o inwestowanie. Wstępnie staram się odłożyć pieniądzę, by móc zainwestować.
No nie wiem czy masz rację. Kto inwestuje za swoje? Teraz kredyty są wyjątkowo tanie. Inflacja poszła w górę a lokaty spadają. Trzeba coś kupować, jakieś dobra materialne, które nie stracą na wartości jak pieniądze w banku. Oglądałam biżuterię w Lombard Warszawa pomyślałam, że to będzie dobra lokata.
Ja to jestem zdania, że zarówno z oszczędnościami, jak i z kredytami należy przede wszystkim poprosić o pomoc kogoś, kto ma doświadczenie i zna banki, może nawet od środka. Kto to taki i kto nam rzetelnie pomoże? O tym przeczytacie na przykład tutaj venus-and-mars/com/doradca-kredytowy-warszawa/ . Moim zdaniem jednak warto dbać o siebie. i o swoje finanse.
Ja to Wam powiem, że nawet nie mam czego oszczędzać, bo na razie gotówki żadnej nie zebrałam. Ale mogę powiedzieć, że nie ma to jak szukanie ogólnie kredytu na pozostałe zobowiązania i potem ogólnie odłożenie małej kwoty. Będę się orientowała z tym silesiafinanse/pl/ekspert-finansowy-piekary-slaskie/ pośrednikiem . Bo on ma najlepsze informacje.
Ostatnio czytałam trochę o tym czym jest umowa o zarządzanie ppk i stwierdziłam, że to bardzo dobre rozwiązanie. Jest to system długoterminowego oszczędzania na emeryturę, który daje nam dodatkowe środki w przyszłości na życie. Nawet nie wiedziałam, że nasz pracodawca ma obowiązek prowadzenia ppk.
Wiele ciekawych informacji. Wielkie dzięki