oszczędności

Holejko

oszczędności

Post autor: Holejko »

A macie jakieś oszczędności żeby móc zacząć inwestować? Wydaje mi się, że to jest taką totalną podstawą jeżeli chodzi o inwestowanie. Wstępnie staram się odłożyć pieniądzę, by móc zainwestować.
mądrala

Re: oszczędności

Post autor: mądrala »

może warto zainwestować w kupno mieszkania? jak myślicie?
Adrianna

Post autor: Adrianna »

A macie jakieś oszczędności żeby móc zacząć inwestować? Wydaje mi się, że to jest taką totalną podstawą jeżeli chodzi o inwestowanie. Wstępnie staram się odłożyć pieniądzę, by móc zainwestować.
Zawsze odkłądam 5 procent tego co zarabiam wiec mam
łagodna

Post autor: łagodna »

Ja zastanawiam się czy swoich oszczędności nie przeznaczyć na kupno mieszkania. Ciekawa jest oferta biura nieruchomości tu cn-kaczmarek/pl/ to biuro ma dużą ofertę mieszkań na terenie powiatu pszczyńskiego, cieszyńskiego, bielskiego, rybnickiego oraz Jastrzębia-Zdroju. A dodatkowo ma przygotowaną ofertę dodatkowych usług w którym znajdują się min kredyty, więc nawet gdyby coś by mi brakło, to mogla bym skorzystać z tej opcji. Chyba skorzystam z formularza kontaktowego by dowiedzieć się więcej szczegółów.
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Zgadzam się z Tobą, uważam ,że by móc zainwestować trzeba najpierw zaoszczędzić ale wiem ,że są osoby ,które inwestują pożyczone pieniądze.Wszystko jest w porządku dopóki zarabiają - a co jeśli stracą część pożyczonych pieniędzy? Musimy tez pamiętać o jeszcze jednej kwestii ,że wszystkie nasze nawet najmniejsze zyski z lokat, akcji czy innych instrumentów to po prostu przychody z zysków kapitałowych , które są obciążone podatkiem - tzw. podatkiem belki.
Alaska

Post autor: Alaska »

No nie wiem czy masz rację. Kto inwestuje za swoje? Teraz kredyty są wyjątkowo tanie. Inflacja poszła w górę a lokaty spadają. Trzeba coś kupować, jakieś dobra materialne, które nie stracą na wartości jak pieniądze w banku. Oglądałam biżuterię w Lombard Warszawa pomyślałam, że to będzie dobra lokata.
natala

Post autor: natala »

Ja to jestem zdania, że zarówno z oszczędnościami, jak i z kredytami należy przede wszystkim poprosić o pomoc kogoś, kto ma doświadczenie i zna banki, może nawet od środka. Kto to taki i kto nam rzetelnie pomoże? O tym przeczytacie na przykład tutaj venus-and-mars/com/doradca-kredytowy-warszawa/ . Moim zdaniem jednak warto dbać o siebie. i o swoje finanse.
malwa

Post autor: malwa »

Ja to Wam powiem, że nawet nie mam czego oszczędzać, bo na razie gotówki żadnej nie zebrałam. Ale mogę powiedzieć, że nie ma to jak szukanie ogólnie kredytu na pozostałe zobowiązania i potem ogólnie odłożenie małej kwoty. Będę się orientowała z tym silesiafinanse/pl/ekspert-finansowy-piekary-slaskie/ pośrednikiem . Bo on ma najlepsze informacje.
Aniela

Post autor: Aniela »

Ostatnio czytałam trochę o tym czym jest umowa o zarządzanie ppk i stwierdziłam, że to bardzo dobre rozwiązanie. Jest to system długoterminowego oszczędzania na emeryturę, który daje nam dodatkowe środki w przyszłości na życie. Nawet nie wiedziałam, że nasz pracodawca ma obowiązek prowadzenia ppk.
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Wiele ciekawych informacji. Wielkie dzięki
ODPOWIEDZ